Monday, March 24, 2008

Biodata Dr Azizan Ahmad


BIODATA DIRI


Nama Penuh : Azizan bin Ahmad
Umur : 36 tahun
Pekerjaan : Pensyarah Kanan
Asal : Kedah Darulaman
Alamat Majikan : Pusat Pengajian Sains Kimia dan Teknologi Makanan, Fakulti
Sains dan Teknologi, UKM 43600 Bangi Selangor.
Status : Sudah berkahwin (3 orang anak)

LATAR BELAKANG AKADEMIK
1979-1984 Sekolah Kebangsaan Tualang, Pokok Sena, Kedah
1985-1987 Sekolah Menengah Dato’ Syed Omar, Alor Setar.
1988-1989 Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim, Jitra, Kedah
1990-1991 Sekolah Alam Shah, Kuala Lumpur (Matrikulasi UKM Tahun 1)
1991-1992 Pusat Matrikulasi UKM, Kuala Pilah, N.Sembilan (Matrikulasi UKM)
1992-1996 Jabatan Kimia, Fakulti Sains Fizis Gunaan, UKM (Sarjana muda sains)
1997-1998 Jabatan Sains Alam Sekitar, UPM (Sarjana Alam Sekitar)
2000-2004 Fakulti Sains dan Teknologi UKM (Pengajian Peringkat PhD)

ANUGERAH AKADEMIK

Tokoh Mahasiswa Universiti Kebangsaan Malaysia (1996)
Anugerah Dekan mulai 1992 hingga 1996
Anugerah Biasiswa Kanan UKM, 1992-1996
Anugerah Mahasiswa Kimia Cemerlang Malaysia (1996)
Anugerah Pingat Emas UKM (1996)
Anugerah Mahasiswa Muslim Sains Cemerlang Malaysia (1997)


ANUGERAH KERJAYA

· Anugerah Pekerja Terbaik Tenaga Nasional Berhad 2002
· Anugerah Tokoh Pekerja Lelaki Kebangsaan 2004


PENGALAMAN KERJAYA


Tutor Program Sains Bahan UKM (1996-1997)

Pensyarah Kanan Universiti Tenaga Nasional (1997-2006)

Pensyarah Kanan Pusat Pengajian Sains Kimia dan Teknologi Makanan

Fakulti Sains dan Teknologi (2007-kini)

6 comments:

hunter of redha said...

assalamualaikum dr zizan...

serunai_petang said...

assalamualaikum dr..
tahniah sebab menghasilkan blog yang mempunyai motivasi..

harap dr dapat letakkan lebih banyak kisah motivasi..

Unknown said...

Assalamualaikum Dr.saya aizat dr uitm segamat johor.jika tidak keberataan saya ingin menemuramah dr untuk tokoh trbaik bg prjek uitm saya.sekiranya hasil kerja saya baik hasil temuramah akan disimpan di arkib.boleh saya dptkn contct dr?teime kasih:)

Akem said...

Assalamualaikum YBhg Prof.Madya Dr. Azizan Abdullah. Moga Allah s.w.t memberkati urusan kita. InsyaAllah. Semoga kedatangan YBhg. Prof. Madya Dr. dapat menggubah cara kerja di UiTM lebih mantap dan melonjakan nama UiTM itu sendiri ke mata umum..Selamat Datang ke UiTM Caw. Johor Kampus Segamat.

IBU RISKA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI


Unknown said...

Assalamualaikum Dr. Saya Abdul Muhaimin daripada IPGK Sultan Mizan, ingin menjadikan Dr Azizan sebagai tokoh pilihan bagi Pertandingan Pengkisahan Kenegaraan. Saya terbaca sebuah laman blogger yang telah memetik artikel daripada majalah Solusi. ( http://www.addeen.my/index.php/home/terkini/item/787-ambil-inspirasi-daripada-kisah-tokoh)

Hati saya tertarik apabila membaca artikel ini, dan oleh sebab itu saya merasakan bahawa kisah Dr ini mampu dijadikan satu motivasi kepada belia kita. Saya berharap agar Dr dapat berkongsi dengan lebih lanjut berkenaan dengan kejayaan Dr, seperti yang telah dinyatakan didalam artikel tersebut.